Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasia pianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko zagęszczone słodozne 1 puszka
galaretka agrestowa 2 opakowania
galaretka truskawkowa 2 opakowania
Biszkopty 1 paczka
sok pomarańczowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasia pianka

Zrobić galaretki osobno jak podano na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Na brytfannę wyłożyć biszkopty maczane w soku pomarańczowym. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić połowę mleka w naczyniu i wlać galaretkę do tego. Gdy już wymieszamy wylać na biszkopty. Odstawić na 2-3 minuty i to samo zrobić z drugą. Wylać na galaretkę na biszkoptach. Odstawić na godzinę do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 12.07.2012 10:06
Warto spróbować.
majeczkamp 02.07.2012 10:42
pomysłowe
owocówka 22.11.2011 11:57
super
maciek7 31.10.2011 20:08
super
iwa643 25.08.2011 07:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak