Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 20 dag
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyż.
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie jogurtowym

SOS: 2 łyżki mąki, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 szklanki mleka, koperek

Mięso wyrabiamy z jajkiem, solą, bułką tarą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki. Każdy obtaczamy w mące i gotujemy 20 minut w lekko osolonej wodzie. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Od pulpetów odlewamy połowę wody. Dodajemy sos i gotujemy jeszcze około 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.08.2011 00:09
Pycha.
Emilia22 23.06.2011 14:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak