Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 6 szt.
sól
pieprz
koperek 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ziemniaki

Ziemniaki myjemy. Kroimy na połówki i posypujemy solą.Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 1,5godziny, aż będą miękkie w środku. Wyjmujemy z piekarnika. Wydrążamy środki, tak aby nie uszkodzić skórki. Miąższ ziemniaków doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy koperek. Rozdrabniamy i napełniamy połówki ziemniaczanych skórek. Układamy znowu na blachę i pieczemy jeszcze 10-15 minut. Można na wierzchu posypać tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 17.10.2012 18:34
pycha
gusia1000 01.08.2011 00:08
Prosto, a jak smacznie.
1j1o1l1a1 23.06.2011 15:06
na pewno smaczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak