Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
szynka plastry 2 plastry
sos musztardowy 1 łyżka
ketchup 1 łyzka
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
pieczarki 2 sztuki
ser mozzarella 2 (żółty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka

Bagietkę przekrawamy wzdłuż, czosnek siekamy i mieszamy z olejem następnie smarujemy bagietkę. Ser żółty mieszamy z tartymi pieczarkami i pokrojoną szynką, nakładamy wszystko na posmarowana olejem i czosnkiem bagietkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika lub opiekacza na 5 minut na 190 C. po upieczeniu polewamy sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak