Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbaroweic do góry nogami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 5 łodyg
mąka 1 szklanka
cukier 2/3 szklanki
jajko 4 szt.
oliwa 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 4 łyżki
cukier puder 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbaroweic do góry nogami

Łodygi rabarbaru opłucz, cienko obierz, pokrój w drobną kostkę. Do naczynia wbij jajka. Wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Wymieszaj wszystkie składniki mikserem tak, by uzyskać jednolitą, gładką masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej. Mieszaj do uzyskania równomiernej konsystencji. Na koniec wlej oliwę, wymieszaj. Formę do pieczenia typu keksówka wysmaruj tłuszczem. Oprósz bułką tartą. Na dnie formy rozłóż pokrojony rabarbar. Na warstwę rabarbaru wylej przygotowane ciasto.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ciasto piecz ok. 40 minut. Po upieczeniu, kiedy ciasto już ostygnie, obróć je do góry nogami tak, by warstwa rabarbarowa była na wierzchu. Oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.06.2011 00:13
super
marta1371 23.06.2011 21:34
Smaczne
suzana 23.06.2011 14:01
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak