Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

quiche z combrem z zająca

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso zajaca 0,5 kg
tymianek 10 g
olej 0,02 l
białe wino 0,02 l
brokuły 0,15 kg
cebula 0,10 kg
jajko 10 sztuk
ciasto francuskie 0,20 kg
por 0,25 kg
sałata strzępiasta 0,30 kg
chrzan 0,08 kg
żurawina 0,10 kg
jogurt 0,05 l
parmezan 0,40 kg
kurki 0,08 kg
cebula 0,10 kg
śmietana 0,07 l
pieczarki 0,40 kg

Przepis i sposób przygotowania na: quiche z combrem z zająca

mięso zająca pokroić w kostkę i zamarynować w tymianku, soli, pieprzu i białym winie. Marynować 1 dobę, a następnie podsmażyć i dusić w niskiej temp przez 10 minut. Wystudzić. Warzywa umyć, pieczarki w całości z pokrojoną cebulą usmażyć na gorącym oleju i wystudzić.Brokuły podzielić na mniejsze części , sparzyć we wrzątku, wystudzić.wszystkie składniki razem z mięsem zająca wymieszać , doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ciasto francuskie rozwałkować i włożyć do formy, następnie do formy z ciastem przełożyć masę z mięsem i warzywami. piec w piekarniku w temp 160stC. pora pokroić w cienkie zapałki i wysuszyć w urządzeniu do suszenia warzyw. chrzan wymieszać z żurawina i jogurtem. sałatkę nałożyć do startego parmezanu. cebulę pokroić w drobna kostkę , podsmażyć, dodać kurki, dusić 5 minut i dodać śmietanę. dusić kolejne 10minut przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak