Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodowa golonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 kg
włoszczyzna 1 porcja
cebula 2 szt
grzyby suszone kilka
pieprz do smaku
tymianek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie kilka
miód 1 łyżka
wino czerwone wytrawne do smaku
bulion 100 ml
czosnek pieczony 6 ząbków
piwo ciemne do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: miodowa golonka

Golonkę wstawiamy do lodówki w wodzie z solą(2l/2łyłki)na dobę.Gotujemy z włoszczyzną, jedną cebulą i przyprawami.
Resztę cebulki przysmażamy dodajemy miód, wino. Wlewamy bulion( z gotującej się golonki), piwo, dodajemy grzyby i gotujemy aż sos zgęstnieje. Miksujemy.
Golonkę pieczemy w temp 180 C przez 10 min polweając zmiksowanym sosem. Na koniec możemy dodać pieczony czosnek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 01.02.2012 18:38
super przepis
angelika14 01.02.2012 18:38
super przepis
Monika120 21.07.2011 15:21
Sper!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak