Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout grzybowo - paprykowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 150 gram
papryka żółta 1 szt.
pomidory krojone z puszki 1 szt.
grzyby leśne 200 gram
cebula 1 szt.
bulion 1 szkl.
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout grzybowo - paprykowe

W rondlu lub woku rozgrzać olej. Wieprzowinę pokroić w paseczki, wrzucić na rozgrzany olej i smażyć do lekkiego zrumienienia. Cebulę pokroić dowolnie, dodać do mięsa – smażyć razem aż cebula się zeszkli. Zmniejszyć ogień, dodać pokrojone w plasterki grzyby, wlać bulion, przykryć i dusić ok. 15 minut. Paprykę pokroić w dość dużą kostkę, dodać do mięsa i grzybów, zalać wszystko pomidorami razem z zalewą, wsypać zioła prowansalskie i dusić aż do miękkości. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem ugotowanym al dente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 04.07.2011 08:25
Obiadek pace lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak