Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem. Następnie wsypujemy porcjami mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Na koniec wlewamy porcjami stopioną gorącą margarynę. Dodajemy cukier waniliowy i aromat rumowy. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej pergaminem. pieczemy ok 60 min w temp.180 stopni C. Wystudzoną babkę możemy polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Dominika30

    napewno b.smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszna, tradycyjna babka;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    smacznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    smacznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    smacznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !