Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba jogurtowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 4 szt
olej 0,75 szklanki
jogurt naturalny 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder do posypania
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Baba jogurtowa

Jajka ubijamy z cukrem a następnie dodajemy mąkę przesianą razem z proszkiem. Dodajemy również jogurt i olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto przekładamy do wąskiej, podłużnej, wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy ok. 45 min w temp. 200 stopni C.Babkę odstawiamy do wystudzenia a następnie posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 10.12.2013 09:33
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak