Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy laskowe 100g
herbatniki opakowanie
migdały 100g
duże wafle 1
mleko w proszku 500g
kakao 7 łyżek
masło roślinne 200g
woda niepełna szklanka
cukier szklanka
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Masło (niecała kostka), zapach rumowy (kilka kropel), wodę i cukier stopić w garnuszku. Odstawić niech przestygnie.
W dużej misce wymieszać mleko w proszku, kakao i dodatki do bloku (duży wafel i herbatniki pokroić w małą kosteczkę, większe rodzynki na pól, tak samo papaję. Orzechy przekroić - użyłam rozdrabniacza:) ). \"Ledwie\" ciepłą masę dokładnie wymieszać z mlekiem i bakaliami. Całość przełożyć do formy (keksówki wyłożonej folią lub papierem do pieczenia) i schować na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.09.2012 18:48
smczny taki blok bez konserwantów
caffee_tea 06.05.2012 23:43
zawsze robiłam, dzieci ją uwielbia ; )))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak