Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąski z ciabatty i szynki parmeńskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciabatta
szynka parmeńska
oliwa
camembert
pomarańczowe pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąski z ciabatty i szynki parmeńskiej

Ciabattę pokroić w kromeczki i posmarować oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200stopni na kilka min niech się przypiecze. Wyjąć i na każdej ułożyć po plasterku sera camembert i pomidora. Ponownie wstawić do piekarnika (zmniejszyć temperaturę) by ser się podtopił. Po wyjęciu na każdej kromce rozłożyć kawałek szynki parmeńskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 23.06.2011 11:22
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak