Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier 125 g
cukier waniliowy 1 op
aromat waniliowy 2 krople

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

Piekarnik podgrzać do 140 stopni C. Dużą blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Białka ubijać, dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy aż uzyskamy sztywną pianę.
Wykładać pianę na blachę, najszybciej za pomocą łyżeczki. Piec ok. 45 minut a następnie wyłączyć piekarnik. Bezy pozostawić w piekarniku na następne 45 min aż całkowicie wyschną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak