Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 60 dag
mąka 2 łyżki
olej 1/3 szk
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące śledzie

Matiasy wymoczyć przez ok. 2 godziny. Posypać pieprzem, obtaczać w mące i smażyć na oleju na złoty kolor. Ułożyć w żaroodponym naczyniu, polać wódką i podpalić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 23.11.2013 19:14
oryginalnie przyrządzone
Kuchareczka2 07.10.2012 22:16
ciekawa jestem smaku
barbara11561 25.09.2012 20:04
płonących śledzi jeszcze nie robiłam:)
Andysz 01.05.2012 21:52
ekscytujące!;D
Dorian 27.04.2012 07:33
widowiskowe...
alaaa 29.03.2012 11:02
desery,mięsa płonące znam ale śledzie pierwsze słyszę,ciekawe
Wafelek2601 07.11.2011 16:28
super sprawa
MAR3STA 25.08.2011 16:23
można zrobić furore
bami 08.08.2011 20:36
Świetne! :D
Grazyna0211 17.07.2011 14:40
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak