Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata z koniakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
seler 1/2 szt
białe wino 1/2 l
czosnek 2 ząbki
koniak 1 kieliszek
rozmaryn
szałwia
Majeranek suszony Prymat
olej arachidowy 50 ml
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata z koniakiem

Pietruszkę, por i seler pokroić, zalać winem wymieszanym z koniakiem. Dodać posiekany czosnek i odrobinę rozmarynu, szałwii, majeranku i tymianku. Wymieszać z rozgniecionym pieprzem, jałowcem i wlać olej arachidowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.02.2014 20:17
idealna marynata
caralajna 04.10.2013 07:54
oryginalna marynata
Wafelek2601 06.02.2013 14:54
Super marynata
barbara11561 11.08.2012 14:45
bardzo ciekawa
dorotka0000025 28.07.2012 15:29
a do czego ta marynata? kazdego miesa?
alaaa 30.03.2012 19:09
do mięsa idealna
Ania67 17.08.2011 21:37
ciekwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak