Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki ziołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
drożdże 30 g
mleko letnie 1 szk
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
masło 100 g
sól 1 łyżeczka
kminek Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
żółtko jajek 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki ziołowe

Mąkę przełożyć do miski. Drożdże wymieszać z połową szklanki letniego mleka, wlać do zagłębienia w mące i przygotować zaczyn, dodać trochę maki. Odstawić na 20 min. Cebulę i czosnek posiekać. Masło, sól, kminek, majeranek, cebulę i czosnek wymieszać z maką. Dodać resztę mleka i wyrobić ciasto. Odstawić na 60 min. Ciasto rozwałkować i wycinać kwadraty 12x12 cm, zrolować i uformować rożki. Posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać solą i kminkiem. Piec 25 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.08.2013 07:34
smaczny przepis
Grazyna0211 21.11.2012 12:41
super pomysł
dorotka0000025 01.08.2012 11:55
ciekawe
Joanna108
Joanna108 07.05.2012 10:58
świetne
Dorian 01.05.2012 08:45
super fajne
alaaa 30.03.2012 19:10
do tego tylko masełko i pycha
Rybciia 06.10.2011 00:05
pyszności
Ania67 11.07.2011 23:21
moje smaki
Angelika10 27.06.2011 21:09
Świetne,szczególnie w jesienne wieczory.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak