Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka orzechowe na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
twaróg 25 dag
masło 25 dag
jajko 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka orzechowe na ostro

Z mąki, proszku do pieczenia, twarogu i zimnego masła zagnieść ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować, złożyć i ponownie odstawić do lodówki na godzinę. Czynność powtórzyć jeszcze dwukrotnie. Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm, pokroić na kwadraty, ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać lekko posolonymi orzechami. Zapiekać na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.01.2014 16:55
fajny pomysł
caralajna 28.10.2013 07:29
ciekawe ciastka
Grazyna0211 07.08.2013 21:09
smaczne ciastka
owca441 12.10.2011 21:10
świetne
Dorian 03.10.2011 08:51
lubie pikantnosci...
Wafelek2601 03.09.2011 11:48
śuper
teresa18 24.08.2011 22:21
ciekawy pomysł !
Mariusz10 11.07.2011 23:15
przyciągająca nazwa
Izabela28 28.06.2011 13:38
fajny przepis:)
halinka1011 23.06.2011 09:03
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak