Sposób przygotowania

Z mąki, proszku do pieczenia, twarogu i zimnego masła zagnieść ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować, złożyć i ponownie odstawić do lodówki na godzinę. Czynność powtórzyć jeszcze dwukrotnie. Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm, pokroić na kwadraty, ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać lekko posolonymi orzechami. Zapiekać na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    przyciągająca nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawy pomysł !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    śuper
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    lubie pikantnosci...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne ciastka
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe ciastka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !