Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp na złoto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
oliwa 1/2 szk
cebula 4 szt
woda 2 szk
cytryna 1 szt
sól
migdały 12 szt
kromka cheba 1 szt
Szafran nitki Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp na złoto

Karpia oczyścić, grzbiet ponacinać i włożyć półplasterki cytryny, posolić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wlać wodę i oliwę, dodać cebulę pokrojoną na ćwiartki i liścia laurowego. Wstawić na 25 min. do nagrzanego piekarnika. Migdały utrzeć z miąższem chleba i odrobiną szafranu. Wymieszać powstałą masę z sosem i polać karpia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.01.2014 16:25
Świetny pomysł
Grazyna0211 13.12.2012 19:34
przepis na czasie
kate.500 08.12.2012 23:49
super
Aneta2604 12.10.2012 21:24
mniam
alaaa 31.03.2012 17:48
te migdały to ciekawy pomysł
Dorota59 30.07.2011 21:40
smaczne
barbara11561 22.07.2011 08:12
pyszny
halinka1011 23.06.2011 09:01
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak