Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada kokosowa na herbatnikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 6 paczek
kakao 1 łyżki
cukier puder 20 dag
masło 5 dag
masa
wiórki kokosowe 20 dag
masło 1 kostka
cukier puder 20 dag
jajko 1 sztuka
woda 1 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kokosowa na herbatnikach

Herbatniki drobno kruszymy. Wodę zagotowujemy, dodajemy masło, cukier puder i kakao. Dodajemy herbatniki. Masło ucieramy z cukrem pudrem, jajkiem i wiórkami kokosowymi. Ciasto herbatnikowe rozwałkowujemy i smarujemy masą kokosową, rolujemy. Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak