Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jabłkowo-gruszkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
gruszki 1/2 kg
cukier 15 dag
śmietana 1/2 szklanka
mąka 1 łyżeczka
goźdzk Prymat 7 sztuk
cynamon Prymat szczypta
skórka z pomarańczy lub limonki 1 łyżeczka
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowo-gruszkowa

Wodę zagotowujemy z przyprawami i skórką pomarańczową. Owoce rozgotowujemy i przecieramy przez sito. Mąkę mieszamy ze śmietaną i wlewamy do zupy, podgrzewamy. Doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak