Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka migdałowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
migdały 1 garść
cukier
cukier 2/3 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka migdałowa

Migdały tłuczemy, ucieramy wraz z kilkoma kroplami wody. Do masy migdałowej wlewamy gorące mleko, cukier. Żelatynę namaczamy i łączymy z masą migdałową. Przekładamy do pucharków, schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak