Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem.
Margarynę roztopić i ostudzić, dodać do żółtek i dalej miksować na puszystą masę.

Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej i wymieszać ciasto.
Białka ubić na sztywną pianę.

Kulki czekoladowe dodać do ciasta, wymieszać i na koniec dodać pianę i delikatnie wszystko połączyć.
Ciasto przełożyć do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 45 minut.

W międzyczasie przygotować polewę podgrzewając składniki na maleńkim gazie aby polewa się nie zagotowała.
Wystudzoną babkę polać polewą i posypać gwiazdkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dekoracyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    chociaż piegowata to i tak piękna
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    apetycznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda rewelacyjnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !