Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jarzynowo-ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
ryż 20 dag
mleko 1 szklanka
kapusta włoska 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jaja 3 sztuki
olej do smażenia
masło 1 łyżka
sól
pieprz
mąka ziemniaczana

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jarzynowo-ryżowe

Ryż gotujemy na mleku, na sypko. Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach, kapustę szatkujemy. Warzywa dusimy kilka min na maśle. Studzimy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i wyrabiamy masę. Formujemy niewielkie kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podajemy z sosem pieczarkowym lub pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak