Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z ajerkoniakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt
mleko 0,5 l
cukier 2 łyżki
ajerkoniak 1 kieliczek
śmietana kremówka 1 szklanka
czekolada gorzka 0,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: krem z ajerkoniakiem

Ugotować budyń na mleku z cukrem. wystudzić i zmiksować dodając stopniowo ajerkoniaku. Śmietanę schłodzić i ubić. czekoladę zetrzeć na wiórki.

Deser najlepiej podawać warstwami w pucharku. Dzielimy krem budyniowy na dwie części. Na dnie układamy jedną część którą posypujemy tartą czekoladą następnie bitą śmietanę i jeszcze raz czekoladę a na nią drugą część kremu budyniowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 08.08.2011 09:59
fantastyczny pomysł,
Pola5 07.08.2011 20:12
brzmi ciekawie
Robert10 24.06.2011 18:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak