Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń turecki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mleko 1 l
cukier waniliowy 1/2 opakowanie
masło 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń turecki

Mleko zagotowujemy z cukrem i stopniowo dodajemy kaszę. Kiedy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia i dodajemy masło, cukier waniliowy, wiórki - mieszamy. Przekładamy do pucharków i schładzamy. Dekorujemy kawałkami czekolady, cynamonem, bakaliami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak