Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z syropem buraczanym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

syrop buraczany 200 g
masło 80 g
cukier 2 łyżki
skórka cytrynowa kandyzowana 1 łyżka
Skórka pomarańczowa kandyzowan 1 łyżka
posiekane migdały 2 łyżki
mąka 400 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z syropem buraczanym

Syrop, masło i cukier lekko podgrzać, ostudzić. Dodać kandyzowaną skórkę cytrynową, pomarańczową, migdały i odrobinę cynamonu, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto zagnieść i rozwałkować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć ciasto. Piec 20 min. w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 06.02.2014 16:52
bardzo ciekawy przepis:)
olkaaa 08.03.2013 07:34
jeszcze nie robiłam
Natalia/tubisiek 25.01.2013 18:17
brzmi ciekawie
alaaa 01.04.2012 19:18
ciekawe,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak