Sposób przygotowania

1.Warzywa obierz, pokrój. Dodaj ziele, listek, pieprz i sól, zalej szklanką wody, gotuj 15 min. Ostudź, połącz z winem. Mięso opłucz, włóż do ceramicznego naczynia, zalej marynatą, odstaw na 2 dni w chłodne miejsce. 1-2 razy dziennie obracaj szynkę.
2. Szynkę osącz. obłóż plasterkami kumkwatu- przymocuj je goździkami.
3. Na dno brytfanny włóż warzywa z marynaty. Połóż na nich szynkę. Piecz ok 2 godz w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna szyneczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !