Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta wołowina

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbef wołowy 1 kg
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta wołowina

1. Mięso opłucz, osusz papierowymi ręcznikami.
2. Oprósz solą i pieprzem, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piecz ok 20 min.
3. po tym czasie mięso zawiń w folię aluminiowa i trzymaj jeszcze ok 30 min w wyłączonym piekarniku. Podawaj np. z gotowanymi warzywami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 10.10.2013 18:59
uwielbiam wołowinę
IwonaKa 29.09.2013 00:23
lubię pieczeń wołową
miki47 08.10.2012 20:17
mniam
cooleczka 27.02.2012 14:08
super
Sylwia56
Sylwia56 22.12.2011 18:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak