Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe ruloniki w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 2 paczki
mąka 1 szklanka
olej 2 łyżki
śmietana 5 łyżek
jajko 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe ruloniki w cieście

Płaty śledziowe opłukać , zalać szklanką zimnej wody na 30 min. Osuszyć, każdy płat zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczką. Połowę mąki wymieszać z olejem, śmietaną, żółtkami i dodać pianę z białek. Mieszając dodawać pozostałą mąkę. Ruloniki maczać w cieście i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak