Sposób przygotowania

Drożdże skruszyłam do mleka i dodałam łyżeczkę fruktozy. Zostawiłam je w spokoju na 15 minut. Wymieszałam resztę składników w misce i wlałam do nich drożdże. Zagniotłam sprężyste gładkie ciasto. Odstawiłam do wyrośnięcia na 1,5-2 godziny. Po tym czasie podzieliłam ciasto na dwie części. Do jednej dodałam zioła (oregano, bazylię, zioła prowansalskie), drugą zostawiłam neutralną - żeby móc zjeść je chociażby z dżemem. Z każdej części uformowałam po 3 bułeczki. Ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiłam do wyrośnięcia na 30-40 minut. Po tym czasie piekłam je w 200C przez 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszne bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    robie podobne bo wiadomo co domowe to lepsze pycha i maja piękny kształt
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Dobrości :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zdrowe pieczywko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !