Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cukinii ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 kg
cebula 10 dag
czosnek 1 ząbek
mleko 1/3 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
olej łyżka
jajko 2
siekane listki mięty 1 łyżka
szpinak 15 dag
margaryna 1 łyżka
tłuszcz do formy
sól, pieprz
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
orzeszki ziemne 5 mielone
płatki owsiane 1 zmielone

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cukinii ze szpinakiem

Cukinię umyj pokrój w cienkie plastry Cebulę i czosnek posiekaj Mleko podgrzej zalej bulka tarta Cebulę i czosnek zeszklij na oleju Dodaj cukinię smaż aż zmięknie Rozgnieć widelcem przestudz Wbij jaka dodaj imbir i miete Wsyp zmielone orzeszki i płatki i płatki owsiane dodaj lekko odciśnięta bulke tarta Przypraw do smaku solą i pieprzem wymieszaj Szpinak poddus na margarynie odparuj płyn Posól wymieszaj Krótką keksówkę natłuść Na dnie ułoż polowe masy cukiniowej potem szpinak przykryj reszta masy Wyrównaj wierzch przykryj folia Wstaw do duzego naczynia z goraca woda by forma byla zanurzona do polowy Piecz ok 35min w 180st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak