Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT DO CIAST !

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 SZT
cukier 1 SZKL
mąka 1 SZKL
proszek do pieczenia 1 ŁYŻECZKA
cukier wanilinowy 2 ŁYŻECZKI

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT DO CIAST !

BIAŁA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK A NASTĘPNIE UBIJAĆ BIAŁKA NA PUSZYSTĄ MASĘ DODAJĄC SZKLANKĘ CUKRU I CUKIER WANILIOWY. NASTĘPNIE DODAJEMY KOLEJNO PO JEDNYM ŻÓŁTKU CIĄGLE UBIJAJĄC NA PUSZYSTĄ PIANĘ.DO PRZYGOTOWANEJ MASY DODAJEMY MĄKĘ ORAZ PROSZEK DO PIECZENIA I CAŁOŚĆ DOKŁADNIE POWOLI MIESZAMY, NAJLEPIEJ OD SPODU. CIASTO WYLEWAMY NA WYSMAROWANĄ BLASZKĘ I PIECZEMY OK 20 MINUT AŻ SIĘ LEKKO ZROBI ZŁOTY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 05.09.2013 09:41
pieknie wypieczony
kasiek 16.01.2013 21:13
na tort super
Beatris 22.11.2012 12:04
Szkoda wydawać pieniążki na kupny biszkopt. Lepiej przygotować go samemu. Pięknie wyrósł.
Ela15 07.09.2012 13:13
fajny
Piotr24 22.07.2012 23:55
spróbuję
fictor123 10.05.2012 06:24
prosty przepis
Motorek 29.01.2012 00:14
super
Ewelina38 22.08.2011 14:01
uwielbiam ciasta biszkoptowe, a najbardziej z jabłkami
irenka 01.08.2011 17:10
pycha ,lubię z musem jabłkowym oraz z galaretką
szyba 22.06.2011 17:55
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak