Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mascarpone 250 g
Biszkopty 100 g
cukier puder 100 g
orzechy 100 g
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: krem orzechowy

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, a następnie mieszamy z serkiem. Masę łączymy następnie z białkami ubitymi na sztywną pianę oraz posiekanymi orzechami uprażonymi na suchej patelni. Przekładamy do miseczek, które wstawiamy do zamrażalnika na godzinę. deser możemy podać z biszkoptami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 19.10.2011 06:09
pyszny deserek
Wacław 23.06.2011 09:24
pycha,mniam mniam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak