Sposób przygotowania

Najpierw ziemniaki, marchewkę kroimy w grube plasterki , pieczarki w paseczki , boczek ewentualnie paseczek wędzonki może być pokroić w kostkę , a kiełbasę w plasterki. Cebulkę w cieniutkie krążki . Dno żaroodpornego naczynia układamy liśćmi kapusty , na liściach układamy warstwę ziemniaków oprószyć solą i przyprawa do ziemniaków oraz pieprzem , natka pietruszki lub może to być koperek . Następną warstwą to cebula , potem marchewka , pieczarki i kiełbasa . Wierzchnią warstwę powinny stanowić ziemniaki.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Każdą warstwę posypmy solą , pieprzem i zieleniną dowolną , boczek układamy ściśle przy brzegach naczynia , całość przykrywamy liśćmi kapusty a potem jeszcze pokrywką . Całość musimy tak zapiekać aż ziemniaki i warzywa będą miękkie całkowicie .
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Fajny przepis na zapiekankę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    super smaczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    muszę wypróbować; )
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !