Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w beciku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
kiełbaski 8 szt
żółtko surowe 1 szt
sezam do dekoracji
sos chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w beciku

1. Płaty ciasta rozetnij poprzecznie na pół. Każdy posmaruj cienką warstwą sosu. Na nim po przekątnej ułóż kiełbaskę. Owiń ciastem. Mocno zlep rogi.
2. Pakieciki ułóż na blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżeczką wody. Posyp sezamem. Piecz ok 20 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 14.04.2012 16:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak