Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach do czasu aż będą prawie miękkie, wtedy odlewamy i odstawiamy na bok. Boczek kroimy w nieduże paseczki, siekamy chili, czosnek oraz natkę pietruszki. Boczek podsmażamy, kiedy tłuszcz się wytopi wyjmujemy go na talerzyk, a na tym tłuszczu podsmażamy ziemniaki, kiedy będą miękkie dodajemy boczek, 3/4 czosnku i całość chili, po około 3 minutach dodajemy również osączoną z zalewy fasolę. Smażymy na małym ogniu. W tym czasie śmietanę przekładamy do miseczki, solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy troszkę natki oraz posiekanego czosnku. Do ziemniaków wrzucamy natkę pietruszki, mieszamy i podajemy z sosem z gęstej śmietany, bądź jeśli ktoś woli z kefirem. Smacznego! (przepis zapożyczyłam z kwestismaku, ale zdjęcia są mojego wykonania)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    mmm jakie smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !