Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba smażona z imbirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 900 g
mąka kukurydziana 3 łyżki
limonka do smaku
wino białe wytrawne 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
cukier kryształ 2 łyżeczki
olej roślinny 1,5 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
wywar warzywny 200 ml
imbir świeży 5 cm

Przepis i sposób przygotowania na: ryba smażona z imbirem

Wymieszać skórkę i 3 łyżki soku z limonki, imbir, wino, sos sojowy i cukier. Rybę pokroić obsypać mąką i smażyć razm z cebulką następnie odlać olej i podgotować sos.
Rybę podawac z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 17.11.2011 18:22
uwielbiam jeść rybkę, bo jest zdrowa i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak