Sposób przygotowania

Pierwszy raz IRISH STEW przyrządził mi narzeczony siostry. Kolejny raz robiłam gulasz już sama pod okiem mamy Philipa , która w okolicy uchodzi za eksperta od tej potrawy. Dumna jak paw zasłużyłam wtedy na pochwałę :)
Mięso kroimy w dużą kostkę i wrzucamy na masło rozpuszczone w brytfannie.Podlewamy wywarem z jagnięciny (ewentualnie można go zastąpić rosołem wołowym).Ziemniaki kroimy w kostkę wielkości kostek mięsa , a cebulę i marchew w krążki.Mięso dusimy pod przykryciem ok 20 min. Pamiętajmy ,że mięso było surowe więc musimy całość odszumowić.Po tym czasie wrzucamy warzywa i gotujemy jeszcze jakieś pół godziny aż warzywa i mięsko będą miękkie.Całość solimy i pieprzymy.Pod koniec dodajemy tymianek- może byś suszony bądź świeży.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    tylko gdzie ja znajdę jagnięcinę?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !