Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w sosie ziołowo śmietankowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 6 sztuk
śmietana 12% 1 sztuka
cebula 1 duża
cytrynka 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 2 łyżki
mąka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie ziołowo śmietankowy

rybę umyć osuszyć lekko oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny obtoczyć w bułce i chwilę podsmażyć cebulę obrać umyć pokroić w piórka i zeszklić w oddzielnym rondelki śmietanę połączyć z mąką razem z masłem kostkami i natką pietruszki dodać do cebuli podgrzewać do momentu aż sos mocno zgęstnieje naczynie żaroodporne wysmarować oliwą włożyć rybę i zalać przygotowanym sosem piec 40 minut 150 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak