Sposób przygotowania

Ciasto kruche wyrabiamy z podanych składników i wkładamy na pół godz do lodówki. Po wyjęciu rozwałkować i wyjąć na blachę. Po nakłuwać widelcem i piec ok. 15 minut.
Twaróg zmielić 2 lub 3 razy.
Masło utrzeć z 1/3 cukru na puszysta masę, dodać twaróg, budyń, kilka kropli aromatu, śmietanę, cukier waniliowy.
Następnie ubić żółtka z 1/3 cukru, połączyć
Następnie ubić białka, później dodać resztę cukru i miksować 4 minuty.
Białka wymieszać z masą serową. Połowę masy wylać na spód dodać wiśnie,zalać drugą połową masy. Ciasto piec około godzinę w temp 180 st C.

Przygotowanie wiśni:
Wiśnie z kompotu odcedzić
¾ kompotu zagotować, wymieszać z reszta zimnego kompotu z dodatkiem łyżki mąki ziemniaczanej, zagotować. Dodać wiśnie, letnie położyć na ciasto

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !