Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto karmelowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
margaryna 125 g
cukier 1/2 szkl.
jajko 2 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 op.
dżem jabłkowy 1 słoik
mleko 3 szkl.
masa krówkowa
wiórki kokosowe
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto karmelowe

1. Makę zagnieć z margaryną, cukrem, jajkami, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Ciastem wyłóż natłuszczoną, posypaną wiórkami kokosowymi formę. Piecz 25 min. w temp. 180 stopni. Ciasto wyjmij, posmaruj dżemem.
2. Budynie ugotuj na mleku. Masę rozsmaruj na cieście. Zapiekaj jeszcze ok. 15 min. Ostudź. Udekoruj masą krówkową przy pomocy dekoratora.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 21.12.2012 21:39
ślinka leci
Renataj 17.05.2012 21:47
Pyszne
Emilia22 22.06.2011 12:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak