Sposób przygotowania

1. Kaszę wsyp na suchą patelnię. Smaż, cały czas mieszając, aż się podpraży.
2. Mleko wlej do rondla. Dodaj skórkę pomarańczową, mak, kardamon, cynamon i sól, zagotuj. Wsyp kaszę, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu ok. 20 min. ( do chwili, aż kasza napęcznieje).
3. Brzoskwinie i ananasa osącz, pokrój na kawałki. Gruszkę obierz, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w kostkę. Listki mięty umyj, osusz. Owoce włóż do salaterki. Dodaj miód i miętę, wymieszaj. Sałatkę owocową ułóż na talerzach, na niej ułóz porcje gorącej kaszy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajny pomysl
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !