Sposób przygotowania

1. Zagotuj w rondlu 9 szklanek wody ze szczypta soli. Kaszę jaglaną opłucz na sicie. Wsyp do wrzątku, ugotuj na sypko.
2. jabłka obierz, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na cząstki. Wymieszaj z cukrem i śliwkami, oprósz szczyptą cynamonu (możesz dodać łyżeczkę skórki startej z pomarańczy ).
3. W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu ułóż warstwami kaszę i owoce. Wierzch posyp wiórkami masła. Wstaw do rozgrzanego piekarnika, zapiekaj około 30 min. w temp. 180 stopni. Zapiekanka jest gotowa, gdy na wierzchu powstanie rumiana skorupka.

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    słodka zapiekanka , super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    a to ciekawe ?!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !