Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bakaliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
płatki owsiane 250 g
bakalie 250 g
jajko 2 szt.
mąka 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bakaliowe

1. Margarynę stop, wymieszaj z płatkami owsianymi. Ostudź Dodaj bakalie, wymieszaj.
2. jajka utrzyj z cukrem. Ucierając, dodawaj mąkę i proszek do pieczenia (masa powinna być gęsta). Dodaj masę bakaliową, wymieszaj.
2. Dwiema łyżeczkami nabieraj porcje masy, ułóż na blasze. Piecz około 20 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.12.2013 10:19
bardzo smaczne
pycia9 15.12.2012 22:10
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak