Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
jabłka winne 3 sztuki
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuka
piwo jasne 1/5 szklanka
musztarda 1 lyżka
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkami

Musztardę, piwo i przyprawy mieszamy. Cebulę kroimy w plastry. Schab nacieramy powstalym sosem, obkładamy plastrami cebuli i wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Mięso przekłądamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Jablka dodajemy do mięsa, posypujemy majerankiem i pieczemy jeszcze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.12.2011 12:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak