Sposób przygotowania

Masło roztopić, posmarować nim dno tortownicy (śr. 25 cm), posypać 2 łyżkami cukru. Nektarynki przepołowić, usunąć pestki, pokroić w plasterki, ułożyć je na dnie tortownicy. Olej rozmieszać z jajkiem, resztą cukru, solą, proszkiem do pieczenia, mlekiem i mąką na gładką masę, wylać na nektarynki. Piec ok.30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    pycha
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Ależ ten placek musiał być pyszny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !