Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyszunie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
woda 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
kakao 3 łyżki
krówki 250 g
ryż preparowany 150 g
mleko w proszku 2 szklanki
aromat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szyszunie

Margarynę, cukier, wodę i kakao wrzucić do rondla i rozpuścić. Dodać krówki, mieszając rozpuścić; wymieszać. Powstałą masę przelać do wysokiej miski. Dodać kilka kropli aromatu oraz mleko w proszku i wymieszać mixerem. Do tak powstałej masy dodawać ryż i mieszać dokładnie.
Nabierać trochę masy na dłonie i formować szyki/kule :)
Odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 04.09.2011 23:57
pięknie wyglądają
Aida 11.07.2011 18:07
bardzo proszę ;)
Faustyna 06.07.2011 14:38
Uwielbiam wszystkie desery, w których skład wchodzi mleko w proszku. Szyszki wyglądają cudnie. Chętnie wypróbuję. Dziękuję za świetny przepis.
ElizaT 29.06.2011 12:20
smaczne
iwa643 25.06.2011 05:45
super
ewasylwia 22.06.2011 10:57
to jest to co lubię
Gosia40 22.06.2011 10:33
Fantastyczne te szyszunie!
halinka1011 22.06.2011 10:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak