Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszek na podwieczorek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka pszenna 6 łyżek
jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
masło 30 dkg
ocet 10 % 2 łyżki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: puszek na podwieczorek

Masło ucieramy z cukrem na puch nie przerywając ucierania wbijamy po jednym jajku,następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia,olej,ocet,aromat i starannie wszystko mieszamy.Wkładamy ciasto do nasmarowanej formy keksowej i pieczemy 40 min w 180 stopniach.Wystudzony puszek podajemy z konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.04.2012 19:29
mmm fajny!;))
Małgorzata113 22.06.2011 10:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak