Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Następnie dodać żółtka, jajko, margarynę, cukry, szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto. Po wyrobieniu ciasto podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę , położyć owoce i posypać cukrem. Następnie położyć drugą część ciasta. Upiec.

Nadzienie:
Jabłka i gruszki obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry.
Temperatura pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 45 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    lubię jabłka i gruszki, więc ciacho jak dla mnie rwelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !