Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianą, dodając w trakcie cukier puder i cukier wanilinowy. Wymieszane wiórki kokosowe z makiem dodać do ubitej piany i dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do tortownicy posmarowanej margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

Krem: żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodać 1/2 szklanki mleka i budynie. Całość zmiksować. Pozostałe mleko zagotować i ostudzone dolać do masy jajecznej. Margarynę rozdrobnić widelcem i dokładnie utrzeć z masą mleczno-jajeczną.

Na upieczony spód nałożyć krem. Na nim ułożyć herbatniki lub biszkopciki nasączone alkoholem. Całość polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Uwielbiam to ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    super wygląda
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    cudowne ciacho
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    cudowne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super pyszne ciasto
  • 0
    dscf0143
    Opublikowano

    Helena63

    koniecznie zrobię i to jak najszybciej.jadłam podobny w cukierni i był wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    mak i kokos to moze byc dobre!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    o moje ulubione ciasto, kawałek zjem i humor od razu się poprawia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !